ENNI

Digiosaaja, Sinivihreä, yhdenvertaisuuden puolustaja

Olen Enni, 25–vuotias joensuulainen paluumuuttaja. Viimeiset vuodet olen asunut opiskelujen ja töiden vuoksi Helsingissä ja New Yorkissa. Nyt opintojen loppusuoralla olen palannut kotikaupunkiini Joensuuhun. Juureni ovat vahvasti Pohjois-Karjalassa.

Ilmastonmuutoksen hillintä, luonnon monimuotoisuuden turvaaminen, ihmisoikeudet ja yhdenvertaisuus, digitalisaatio sekä vapaa ja demokraattinen yhteiskunta ovat minulle kaikista tärkeimmät politiikkaa ohjaavat asiat.

Jaksan kiinnostua loputtomasti maailman ja yhteiskunnan erilaisista ilmiöistä ja olenkin saanut tehdä mielenkiintoisia töitä aina kunnallispolitiikasta globaalipolitiikkaan. Opinnoissani olen perehtynyt etenkin digitalisaation vaikutuksiin yhteiskunnallisessa perspektiivissä.

Vapaa-ajalla urheilen, luen kirjoja ja soitan pianoa. Urheilussa sydäntäni lähellä on etenkin futis.

Koulutus

Tietojenkäsittelyn tradenomi – Haaga-Helia ammattikorkeakoulu (8/2017 –)
Opintojen painotuksena data-analytiikan rooli päätöksenteossa. Lisäksi viestinnän ja journalismin opintoja. Arvioitu valmistumisaika alkuvuosi 2022.

Ylioppilas – Joensuun yhteiskoulun lukio JYK
(2012 – 2015)
Ensimmäinen vuosi urheiluakatemiassa, lajina jalkapallo. Liikunnan lisäksi kurssipainotus yhteiskuntaopin, englannin, historian, maantiedon ja filosofian opinnoissa.


Tutkintoon johtavien opintojen lisäksi olen tehnyt oikeustieteen opintoja Itä-Suomen avoimessa yliopistossa sekä etenkin tietotekniikan opintoja MITx kursseilla edX-portaalin kautta.

työkokemus

Markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija – Vaana Oy
(2/2020 – )
Vaikuttamistyö markkinoinnin ja viestinnän keinoin. Viestintäkanavien- ja työkalujen ylläpito, kehittäminen ja sisällöntuotanto. Yhteiskunnallisen kehityksen seuraaminen ja raportointi.

Poliittinen sihteeri – Helsingin Kokoomus ry.
(1/2019 – 2/2020)
Helsingin Kokoomuksen kaupunginvaltuustoryhmän sihteeri. Vastuualueina poliittinen valmistelu ja viestintä. Osallistuminen vaalityöhön (eduskunta- ja eurovaalit 2019).

Trainee – Blic Public Affairs
(8/2018 – 12/2018)
Monipuoliset yhteiskunnalliseen vaikuttamistyöhön liittyvät tehtävät, kuten osallistuminen asiakastyöhön, erilaisten asiakasmateriaalien ja taustaselvitysten laatiminen sekä tapahtumien järjestäminen. Lisäksi vaikuttamistyön suunnittelu ja poliittinen analyysi.

Junior Advisor – Suomen pysyvä edustusto YK:ssa
(2/2018 – 7/2018)
Kokousten, korkean tason tapahtumien ja suurlähettilään tapahtumien koordinoinnin ja järjestelyihin osallistumisen tehtäviä. Diplomaattisen viestinnän avustavat tehtävät YK:n, muiden pysyvien edustustojen, Suomen ulkoministeriön ja muiden viranomaisten välillä.


Yllämainitun työkokemuksen lisäksi olen työskennellyt mm. asiakaspalvelijana operaattori Elisalla, pikaruokaravintolan työntekijänä, kesätyöntekijänä Joensuun Mukulakadulla sekä jalkapallovalmentajana. Työ- ja järjestökokemuksestani voit lukea lisää LinkedIn-profiilistani.

luottamustehtävät

1. Varavaltuutettu – Joensuun kaupunginvaltuusto (2021 –)


Hallituksen jäsen – Suomen
YK-liitto (2020 –)

Puheenjohtaja – Seudullinen joukkoliikennejaosto
(2021 –)

Jäsen Joensuun kaupunkirakennelautakunta (2021 –)

Menneet luottamustehtävät

1. Varapuheenjohtaja – Kokoomuksen Nuorten Liitto (2018 – 2019)

Varajäsen – Helsingin kaupungin yhdenvertaisuustoimikunta (2019 – 2021)

Puoluehallituksen varajäsen – Kansallinen Kokoomus (2018)


Valtakunnallisten ja kunnallisten luottamustehtävien lisäksi olen toiminut mm. Haaga-Helian Opiskelijakunta Helgan hallituksen jäsenenä, Kokoomuksen Nuorten Liiton liittohallituksen jäsenenä ennen varapuheenjohtajuutta sekä hallituksen jäsenenä lukuisissa paikallis– ja piiritason kokoomusorganisaatioissa.

Mukaan kampan-jaan?

Vaaleja ei voiteta yksin, vaan nuorena ehdokkaana tukea tarvitsee niin taloudellisesti kuin kampanjatyössä. Haluaisitko lahjoittaa aikaa tai rahaa kuntavaalikampanjaani?

Laita viestiä lomakkeella tai sähköpostilla, ja kerro miten haluaisit olla mukana. Olen sinuun yhteydessä!